הרצאת מבוא מרתקת המציגה לקהל את המאפיינים של הדורות הנמצאים היום באינטראקציה בשוק העבודה, במשפחה ובחברה בכלל. דורות ה-x, y z הינם דורות בעלי מאפיינים שונים עד כדי כך שהאינטראקציה בין השייכים לדורות השונים יכולה להיות קטסטרופה בסדר גודל של התנגשות רכבות. בהרצאה נלמד על המאפיינים השונים והגורמים להם וניתן כלים ואסטרטגיות לשיתוף פעולה ותקשורת חיובית בין הדורות – בין אם בבית, במשפחה או בשוק העבודה. ההרצאה יכולה לעבור מיקוד ולהתמקד באחת מהזירות הללו בלבד.
המילים גיוון, הכלה והוגנות נשמעות יותר ויותר בהקשר ארגוני ועסקי. שיח DIE יובא מארה"ב לישראל ומתמקד באופן בו ארגונים מחוייבים מבחינה מוסרית לעידוד גיוון, הכלה והוגנות בארגון. אימוץ פרקטיקות תואמות יוביל לגיוון אתני, בריאותי-רפואי (בעלי מוגבלויות) מגדרי וגזעי של עובדים ועובדות, תוך הבטחה של הכלה של השונויות הללו וסיפוק סביבת עבודה הוגנת. מחקרים הראו שארגונים המקיימים אסטרטגיה של DIE זוכים לאווירת עבודה טובה יותר, פרודוקטיביות רבה יותר ומחוייבות של העובדים לארגון – בעידן שבו העובדים והעובדות נוטים לברוח. בסדנה בת שלוש שעות נסקור את האופן בו ארגונים עברו שינוי מהכחשת בעיות הגיוון להבנה כי יש לחתור באופן אקטיבי לגיוון, הכלה והוגנות. בחלק השני של הסדנה נתרגל פרקטיקות יומיומיות וארגוניות של גיוון, הכלה והוגנות
הרצאה זו מתמקדת באופן בו צעירים וצעירות, במיוחד בני ובנות דור הy ודור הz משתמשים ברשת וברשתות החברתיות בפרט בכדי לפלס את דרכם בעולם, ללמוד עליו ולעצב את אישיותם. בהרצאה נסקור את כל מה שנחשב "רע" ברשת – פורנו, אינדיוידואליזם קיצוני, חוסר אמפטיה, הטרדות, חרם ועוד כמו גם את ה"טוב" – תמיכה חברתית, מפלט לבודדים, פיתוח תודעה פוליטית מכילה וחשיבה ביקורתית. כמו כן, ההרצאה מציעה פרקטיקות התמודדות בין דוריות עם השימושים השונים של בני הדורות השונים ברשת.
בעידן הרשתות החברתיות והטלפונים החכמים נדמה שאנחנו לא מדברים יותר אלא משתמשים בשפת סימנים חדשה – אימוג'ים, גיפים, מדבקות ועוד. הדורות הדיגיטלים (דור הy ודור הz) לא יכולים בלי זה ושאר הדורות הצטרפו בהתלהבות. האם אנחנו חוזרים לשפת סימנים בסגנון ההירוגליפים המצרי או שאנחנו משעבדים את עולם הרגש שלנו לתדמיות ריקות מתוכן שממוצאות על ידי תאגידי ענק כדוגמת אפל וגוגל. בהרצאה נבין את נקודות הדמיון והשוני בין שפות הסימנים הקדומות לשימוש בסמלים וסימנים בעידן הרשתות החברתיות, נבין את ההשלכות של שימושים אלו על חיי האהבה, המשפחה והעבודה שלנו ונתייחס לפרשנויות השונות של הסימנים דרך דוגמאות, לעיתים מביכות, מחיי היום יום. לבסוף ננסה למצוא את דרך המלך של חיים אנושיים בעולם בו מטשטשים הגבולות בין האדם למכונה.
בהרצאה זו נסקור את צמיחתה של הטלוויזיה בישראל מערוץ אחד השולט בכל ונשלט על ידי הפוליטיקה לשדה טלוויזיה מצליח במובן הבינלאומי. ההרצאה תתמקד באופן בו השינוי שעברה הטלוויזיה בישראל – מדגש על חדשות ועד התמכרות לריאליטי – השפיע על הייצוג של המיעוטים בחברה (מזרחים, ערבים, חרדים ועוד) באופן ששינה את התרבות בישראל. בהרצאה נצפה בתכנים טלוויזיוניים שונים ומעוררי דיון וננתח יחדיו את הייצוגים המגדריים והאתניים השונים. כמו כן, נבין מדוע בישראל עדיין צופים בטלוויזיה בשיעורים יותר גבוהים מאשר שאר העולם המערבי ומה זה אומר על החברה והמדינה בה אנו חיים.