נועה ברגר

מומחית לקולינריה ישראלית

מה הם המקורות של האוכל הישראלי? איך נוצר עולם קלינרי חדש שלא קיים בשום מקום אחר בעולם? איך השניצל שמקורו בוינה, אוסטריה האירופאית פגש את הפיתה הערבית האסלית? בואו לשמוע על האוכל שלנו כמו שלא שמעתם עליו מעולם קודם לכן.

Untitled-1_0005_חברהUntitled-1_0009_תרבותUntitled-1_0008_בידור

נעה ברגר

הרצאות

על הקשר שבין האוכל הישראלי למטבח הערבי
ממוצאו באתיופיה ועד לנספרסו, עבר הקפה אינספור גלגולים ועל הדרך השפיע על התרבות, הכלכלה והחברה של יבשות שלמות. במהלך ההרצאה נראה איך הקפה נע בין היותו ״שיקוי״ שנלגם בפולחנים דתיים בעולם הערבי לסמל לתרבות צעירים חילונית; מאויב השלטון בקהיר ל״יין של האסלאם״; מסמל המהפכה הצרפתית למשקה המפעלים והקפיטליזם; מ״דלק״ של משוררים פריזאים ל״סם״ של עובדי המטעים בברזיל; וממשקה יומיומי ומתועש לכזה הנלגם ונטעם כמו יין.
נועה ברגר היא דוקטורנטית לסוציולוגיה של קפה בבית הספר הגבוה למדעי החברה (EHESS) בפריז, צרפת. במקביל למחקרה (בצרפת ובברזיל) היא כותבת בעיתונים ומגזינים (הארץ, השולחן, Le Monde), מלמדת ומרצה על הקשר שבין תרבות אוכל, מעמד וכלכלה. היא חוקרת תרבות אוכל ואת הקשר שלה למקומיות ומרצה על השורשים של האוכל הישראלי ועל הקשר בינו לבין האוכל הערבי המקומי.

שתפ/י

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

להזמנת הרצאה

מרצים נוספים

גיא אבני

מטפל פסיכולוגי ומומחה לחשיבה חיובית.

עדי אביטל קוז'קרו

מנהלת מיתוג מעסיק וחוויית עובד

אלעד רובינשטיין

מפיק ובמאי מהשורה הראשונה

רינה מצליח

עיתונאית ומגישת רדיו ותיקה ומוערכת. מגישת "פגוש את העיתונות" בקשת 12

הזמנת הרצאה

לאן לשלוח לך את ההצעה?

איך אפשר לעזור?