נועה ברגר

מומחית לקולינריה ישראלית

Untitled-1_0005_חברהUntitled-1_0009_תרבותUntitled-1_0008_בידור

מה הם המקורות של האוכל הישראלי? איך נוצר עולם קלינרי חדש שלא קיים בשום מקום אחר בעולם? איך השניצל שמקורו בוינה, אוסטריה האירופאית פגש את הפיתה הערבית האסלית? בואו לשמוע על האוכל שלנו כמו שלא שמעתם עליו מעולם קודם לכן.
נעה ברגר
נועה ברגר היא דוקטורנטית לסוציולוגיה של קפה בבית הספר הגבוה למדעי החברה (EHESS) בפריז, צרפת. במקביל למחקרה (בצרפת ובברזיל) היא כותבת בעיתונים ומגזינים (הארץ, השולחן, Le Monde), מלמדת ומרצה על הקשר שבין תרבות אוכל, מעמד וכלכלה. היא חוקרת תרבות אוכל ואת הקשר שלה למקומיות ומרצה על השורשים של האוכל הישראלי ועל הקשר בינו לבין האוכל הערבי המקומי.

הרצאות

על הקשר שבין האוכל הישראלי למטבח הערבי
ממוצאו באתיופיה ועד לנספרסו, עבר הקפה אינספור גלגולים ועל הדרך השפיע על התרבות, הכלכלה והחברה של יבשות שלמות. במהלך ההרצאה נראה איך הקפה נע בין היותו ״שיקוי״ שנלגם בפולחנים דתיים בעולם הערבי לסמל לתרבות צעירים חילונית; מאויב השלטון בקהיר ל״יין של האסלאם״; מסמל המהפכה הצרפתית למשקה המפעלים והקפיטליזם; מ״דלק״ של משוררים פריזאים ל״סם״ של עובדי המטעים בברזיל; וממשקה יומיומי ומתועש לכזה הנלגם ונטעם כמו יין.

הזמן הרצאה

מרצים נוספים

קיי לונג

דראג קווין פופולארית

דפני ליף

אקטיביסטית, האישה מאחורי המחאה החברתית הכי גדולה בהיסטוריה של מדינת ישראל

ירון ברובינסקי

שחקן ומנחה ישראלי

דרור שדות, רותי קליין וסתיו ארנון

אקטיביסטיות, הנשים מאחורי מחאת הנשים הישראלית הגדולה בהיסטוריה

הזמן הרצאה

איך אפשר לעזור?