אומרים שמארק טווין, ההומורסיט האמריקאי הדגול, אמר שהשקר יכול לעבור חצי עולם בזמן שהאמת עדיין נועלת את נעליה. אבל גם זה כנראה פייק ניוז. הסופר האמריקאי מעולם לא אמר זאת, ומקור הציטוט הרבה יותר קדום. איך זה קורה? מי אחראי על כך ואיך אפשר להפריך פייק ניוז?
גלגולן של בדיות חדשותיות והפיכתן לאמיתות מוחלטות משפיעות מדי יום על חיינו. בהרצאה חדה, חריפה ומלאת הפתעות, נורית קנטי חוקרת איך זה קורה, מי אחראי לכך, ואיך ניתן להזים פייק ניוז. היא מספרת על האתגרים היחודיים שחדשות הכזב מעמידות לתקשורת הממוסדת ואיך היא מתמודדת עם התופעה המודרנית החמורה הזו. נורית לא רק מסבירה מה הופך פייק ניוז לפופולריות כל כך, אלא היא גם מלמדת איך למנוע מפייק ניוז להפוך לאמת מקובלת, איך לזהות בדיות חדשותיות, לעכב את גלגולן ואיך לעצור אותן לפני שיהיה מאוחר מדי.
מהצד זה נראה כאילו עיתונאים רודפים אחרי האנשים שהם מסקרים, כאילו העיתונאים רוצים לספר, ומושאי הסיקור – להסתיר. גם נורית חשבה ככה, עד שנכנסה לתחום וגילתה שהאמת מורכבת הרבה יותר. אין דבר שמושאי הסיקור רוצים יותר מאשר להיות מסוקרים, ותאמינו לנורית כשהיא אומרת שהם לא בוחלים באמצעים בשביל להשיג את זה בדיוק.
בהרצאה כנה שחושפת את עולם החדשות מפנים, נורית תספר לכם את כל האמת על מערכת היחסים שבין מי שמופיע בחדשות למי שמשדר אותן. מי קובע את הכללים ומה קורה כשמישהו מפר אותם? את מי משרתות מערכות היחסים, והאם זה משרת בכלל את הציבור? איך מייצרים ספין, איך חושפים ידיעה אסורה בפרסום? הרצאה שתשנה את כל האופן שבו אתם צורכים חדשות, עם כל הסודות שעיתונאים ואישי ציבור לא רוצים שתדעו.
הם משלנו, אבל חיים רחוק. הם משלנו, אבל גם זרים. אנחנו לא יכולים בלעדיהם, אבל גם לא איתם. לישראל סיפור אהבה מורכב עם יהדות התפוצות, וגם לתקשורת. נורית קנטי חוקרת וחושפת איך מתייחסת התקשורת בישראל ליהדות העולם, ומדוע.
עובר מסך – איך להגיע לתקשורת? איך לדאוג שיסקרו אותך?
לכל שאלה תשובה טובה – סדנת הכנה לראיונות בתקשורת (ניתן לשלב תרגולים “חיים” ולהתאמן באולפני רדיו אמיתיים).