ב- 25 השנים האחרונות, הקדישה האנושות משאבים רבים בפיתוח טכנולוגיות דיגיטליות מתקדמות, ועם המגמה של הטרנספורמציה הדיגיטלית, שתפסה תאוצה בשנתיים האחרונות, נדמה כי לא נותרו שום ארגון, חברה או אדם ללא זהות דיגיטלית.
אך ככל שהזמן חולף אנו נתקלים ביותר ויותר מונחים ומגמות חדשות שצצות בקצב הולך וגובר עד שנדמה שהמהפכה הדיגיטלית הנוכחית שעליה כולם מדברים שבליבה עומדים מחשוב הענן , הרשתות החברתיות , יכולות האנליטיקה והמכשירים הניידים כבר עברה ואנו ניצבים בפני מגמות וטכנולוגיות חדשות ומערערות (Disruptive) שאת השפעתן ואופן השימוש בהן קשה לנו להעריך.
הרצאה זו תשפוך אור על כמה מהמגמות הטכנולוגיות המתקדמות ביותר ועל השפעתן על עולם החינוך והלמידה
ההרצאה תתמקד בשלוש מגמות:
מציאות מדומה/רבודה – טכנולוגיה זו שנחשבת לאחת מפריצות הדרך החדשניות כיום מאפשרת לנו ליצור עולם וירטואלי בו נוכל לעשות כמעט הכל: ללמוד כישורים חדשים , לטפס על הרים , לעוף, ואפילו לחוות את העולם דרך עיניו של אדם אחר .
במהלך ההרצאה יודגמו בין השאר סימולטור צבאי המשמש לאימוני לוחמה בשטח בנוי , כלים לאימוני כושר במציאות מדומה ומתנדבים אמיצים מהקהל יזכו לטייל בעולם , לעמוד על בניין בן 100 קומות , לעוף , לפגוש מקרוב דינוזאור ועוד.
Voice recognition – מגמת ההפעלה הקולית הולכת ומשתלטת על העולם , בבתים רבים כבר מותקנות עוזרות קוליות המאפשרות לנו להפעיל מכשירים בפקודות קוליות , כיצד צפויה מגמה זו לשנות את הדרך בה אנו חיים ,לומדים עובדים וקונים? האם טכנולוגיה זו שכיום משולבת בבתי ספר בארה"ב תשפיע על האופן בו התלמידים חווים את תהליך הלמידה?
במהלך ההרצאה יפגשו המשתתפים את סירי ואלכסה העוזרות האישיות הנפוצות בעולם שידגימו לנו כיצד הן יכולות לספק מידע , לסייע בלמידה ולהפוך את חיינו ליעילים ונוחים יותר.
בינה מלאכותית – בינה מלאכותית הינו התחום החם ביותר בעולם הטכנולוגיה כיום , תחום זה צפוי להשפיע על חיינו באופן עמוק וכבר היום הולך וחודר לשירותים ותחומים רבים , בינה מלאכותית אמיתית היא בעצם מכונה שלמדה לחשוב בעצמה , האם זה כבר קיים? האם היא יכולה להחליף אותנו? איך היא יכולה לסייע לנו בתהליכי למידה? אילו מקצועות היא תחליף בעתיד? האם מכונות יחנכו את ילדנו בעתיד?
ההרצאה תכלול הדגמה חיה של טכנולוגיית מציאות מדומה/רבודה
משך ההרצאה כשעה וחצי.
בחיי היום יום אנו נדרשים להתמודד עם כמויות גדולות של משימות ומטלות אך משאב הזמן העומד לרשותנו לא משתנה ועובדים ומנהלים נדרשים לנהל את הזמן ואת עצמם ביעילות ובאפקטיביות על מנת להצליח לייצר את התפוקות באיכות ובזמן. עומס בלתי נגמר יוצר לחץ , פוגע בתפוקה, ביצירתיות ובאפקטיביות שלנו ולרוב אף משפיע על החיים הפרטיים.
אז איך נוכל לנהל את הזמן כך שיספיק לכל המטלות?
האם קיימת שיטה בה נוכל לעבוד על הכל במקביל בלי להתבלבל, בלי לשכוח ובלי לפגוע בעצמנו? כיום בעידן הדיגיטלי קיימים כלים המאפשרים לנו לתעדף, לבקר ולבצע את המשימות בצורה יעילה ואפקטיבית. השינוי מתחיל בסדנת 'ניהול זמן ומשימות בעידן הדיגיטלי' אשר נועדה לפתוח חלון לעולם זה ולהכיר שיטת ניהול זמן ומשימות המאפשרת לנו להתמודד עם מספר גדול מאד של משימות במקביל תוך הימנעות מלחץ ופגיעה בפרודוקטיביות, תעדוף נכון, סגירת טיפול ואיזון בין העבודה לחיים הפרטיים.
הסדנא מתמקדת בשיטה בשיטת ניהול משימות והגברת פרודוקטיביות שנקראת: GTD ( getting things done )
כמו כן נתמקד בכלים פרקטיים שיאפשרו לנו להתמודד עם גזלני הזמן הגדולים במהלך יום העבודה.
במהלך הסדנא יודגמו אפליקציות וכלים שונים לניהול משימות וזמן .
האם הבינה המלאכותית תחליף אותנו?
כנראה שלא אבל סיכוי טוב שמישהו שיודע להשתמש בה יחליף אותנו…
את המשפט הזה כתב לי ChatGPT.
השבוע כתבתי ספר ילדים, יצרתי יצירות אומנות למכירה , ניתחתי אישיות של לקוח לפני פגישה כדי לדעת כיצד להשפיע עליו, הכנתי מצגת ואפילו בישלתי ארוחת ערב בעזרת בינה מלאכותית.
אם עד היום יכלנו להביט במהפכה המתחוללת בנושא מהצד, כיום אנשים וארגונים שיעשו זאת פשוט ישארו מאחור.
איך ישתנו החיים בעקבות פריצת הבינה המלאכותית? החינוך? התעסוקה? האם אנחנו צריכים לחשוש?
הרצאה זו תפתח חלון למהפכה הטכנולוגית החשובה ביותר בעידן המודרני , תחשוף אותנו לכלים שישנו את חיינו ללא היכר ותציג לנו דרכים יצירתיות לשימוש בהם כדי לא להישאר מאחור.
מהו המטאוורס? אם שאלתם את השאלה הזו לאחרונה אתם לא לבד, כולם שואלים את עצמם מהו המטאוורס אך לאף אחד אין את התשובה עדיין וזאת מכיוון שהמטאוורס עדיין לא בנוי לגמרי, הוא עדיין בהתהוות. המטאוורס הוא הגלגול הבא של האינטרנט בו נתקיים בסדרה של עולמות דיגיטלים מחוברים בהם נעבוד, נפגש, נשחק, נצרוך שירותים ואפילו נעשה קניות.
אז איך המטאוורס ישנה את חיינו? מה צריך לעשות כדי להתכונן? איך נעביר את העסק שלנו למטאוורס ואיך נכנסים לשם בכלל?
בהרצאה זו נלמד על המטאוורס, על ההזדמנויות שהוא יוצר, על הטכנולוגיות המרכיבות אותו ונחווה בעזרת מציאות מדומה ורבודה כיצד יראה העולם הדיגיטלי שיגדיר מחדש כל מה שאנחנו מכירים – כסף, עבודה, חברים ואפילו אהבה. ההרצאה מתאימה לכל ארגון המבקש להבין את יתרונות המעבר למטאוורס ואת האפשרויות לנצל את העולם החדש הנבנה מול עינינו.