כולנו הגענו לעולם עם מנגנון רעב ושובע שמאותת לנו מתי וכמה לאכול, אבל עם השנים, הרבה מאיתנו איבדנו את הקשר איתו. איך המנגנון הזה עובד ואיזה הורמונים משפיעים עליו? האם יש אמת באמירה שכדאי לאכול לאט כדי להרגיש את השובע? אם סיבים תזונתיים תורמים לתחושת השובע, איך זה שסלט לא באמת משביע? ומה כדאי לאכול כדי לקבל שובע ממושך?
אוכל הוא צורך פיזיולוגי בסיסי שאנחנו צריכים לספק לעצמינו מספר פעמים במהלך היום. אלא שבניגוד לצרכים פיזיולוגים אחרים כמו למשל נשימה, האכילה שלנו היא לא רק פיזיולוגית, אלא יכולה להיות מונעת גם ממקום רגשי או התנהגותי. מה מניע אכילה רגשית, מה המפתח להתמודדות איתה, ולמה דיאטה היא לא הפתרון?
אנו חיים בחברה שמקדשת את תרבות הרזון, ולא סתם הרבה מאיתנו עסוקים בממדי גופינו ובדיאטות שונות. השיח הזה מתקיים במטבחון של כל משרד בכל יום. מה המחיר שזה גובה מאיתנו? האם דיאטה וירידה במשקל שווים לבריאות? האם המילה "שמנה" היא מילת גנאי, או שם תואר? מה נוכל לעשות כדי להיות שלמים עם הגוף שלנו, ואיך זה ישפיע לטובה על הבריאות שלנו ועל איכות חיינו?