אומרים שמארק טווין, ההומורסיט האמריקאי הדגול, אמר שהשקר יכול לעבור חצי עולם בזמן שהאמת עדיין נועלת את נעליה. אבל גם זה כנראה פייק ניוז. הסופר האמריקאי מעולם לא אמר זאת, ומקור הציטוט הרבה יותר קדום. איך זה קורה? מי אחראי על כך ואיך אפשר להפריך פייק ניוז?
גלגולן של בדיות חדשותיות והפיכתן לאמיתות מוחלטות משפיעות מדי יום על חיינו. בהרצאה חדה, חריפה ומלאת הפתעות, נורית קנטי חוקרת איך זה קורה, מי אחראי לכך, ואיך ניתן להזים פייק ניוז. היא מספרת על האתגרים היחודיים שחדשות הכזב מעמידות לתקשורת הממוסדת ואיך היא מתמודדת עם התופעה המודרנית החמורה הזו. נורית לא רק מסבירה מה הופך פייק ניוז לפופולריות כל כך, אלא היא גם מלמדת איך למנוע מפייק ניוז להפוך לאמת מקובלת, איך לזהות בדיות חדשותיות, לעכב את גלגולן ואיך לעצור אותן לפני שיהיה מאוחר מדי.
מי הם ה"מקורות הבכירים" שמדליפים לעיתונאים ולמה,
מהם הכללים הבלתי כתובים בקשר שבין העיתונאים ומושאי הסיקור, ומה קורה למי שמפר אותם? הרצאה מאירת עיניים שמקבלי ההחלטות לא היו רוצים שתשמעו!
התקשורת. איך עושים ספינים על התקשורת והציבור, את מי זה משרת, ואיך מזהים ספין? ההרצה שתגלה לכם את הסודות של מי שמנסים לשלוט לנו בתודעה
עובר מסך – איך להגיע לתקשורת? איך לדאוג שיסקרו אותך?
לכל שאלה תשובה טובה – סדנת הכנה לראיונות בתקשורת (ניתן לשלב תרגולים "חיים" ולהתאמן באולפני רדיו אמיתיים).
הסיפורים, הדילמות, האחריות – של העיתונות בסיקור המלחמה
נורית קנטי, עיתונאית ותיקה ושדרנית גלי צהל, יו"ר ארגון העיתונאים והעיתונאיות – על סיקור המלחמה מנקודת מבטה,
חוויות, דילמות עיתונאיות, הניסיונות של גורמים מסוקרים להשפיע על הדיווחים – השינוי שעברה העיתונות משבעה באוקטובר ועד היום