EN

נועה ברגר

"על טעם ועל ריח"

מה הם המקורות של האוכל הישראלי? איך נוצר עולם קלינרי חדש שלא קיים בשום מקום אחר בעולם? איך השניצל שמקורו בוינה, אוסטריה האירופאית פגש את הפיתה הערבית האסלית? למה כולם שותים קפה? ולמה אין "בית שוקו" או "בית תה"? בואו לשמוע על האוכל שלנו כמו שלא שמעתם עליו מעולם קודם לכן.
נעה ברגר
נעה ברגר

נועה ברגר

"על טעם ועל ריח"

מה הם המקורות של האוכל הישראלי? איך נוצר עולם קלינרי חדש שלא קיים בשום מקום אחר בעולם? איך השניצל שמקורו בוינה, אוסטריה האירופאית פגש את הפיתה הערבית האסלית? למה כולם שותים קפה? ולמה אין "בית שוקו" או "בית תה"? בואו לשמוע על האוכל שלנו כמו שלא שמעתם עליו מעולם קודם לכן.
נועה ברגר היא דוקטורנטית לסוציולוגיה של קפה בבית הספר הגבוה למדעי החברה (EHESS) בפריז, צרפת. במקביל למחקרה (בצרפת ובברזיל) היא כותבת בעיתונים ומגזינים (הארץ, השולחן, Le Monde), מלמדת ומרצה על הקשר שבין תרבות אוכל, מעמד וכלכלה. היא חוקרת תרבות אוכל ואת הקשר שלה למקומיות ומרצה על השורשים של האוכל הישראלי ועל הקשר בינו לבין האוכל הערבי המקומי.

הרצאות

על הקשר שבין האוכל הישראלי למטבח הערבי
ממוצאו באתיופיה ועד לנספרסו, עבר הקפה אינספור גלגולים ועל הדרך השפיע על התרבות, הכלכלה והחברה של יבשות שלמות. במהלך ההרצאה נראה איך הקפה נע בין היותו ״שיקוי״ שנלגם בפולחנים דתיים בעולם הערבי לסמל לתרבות צעירים חילונית; מאויב השלטון בקהיר ל״יין של האסלאם״; מסמל המהפכה הצרפתית למשקה המפעלים והקפיטליזם; מ״דלק״ של משוררים פריזאים ל״סם״ של עובדי המטעים בברזיל; וממשקה יומיומי ומתועש לכזה הנלגם ונטעם כמו יין.

הזמן הרצאה

מרצים נוספים

Lucy Aharish

Arab Israeli Journalist and News anchor

ג׳ונתן אלחורי מרצה גאה

Jonathan Elkhoury

Lebanese, public diplomacy adviser in Israell

Prof. David Passig

Israeli famous futurist

איתי אנגל הרצאות עיתונאות

Itai Anghel

Journalist, field correspondent in the Middle East

הזמן הרצאה

בשליחת הודעה זו אני מאשר/ת להלו- המרכז למרצים וסדנאות לשלוח אליי הצעות רלוונטיות בתחום המרצים והסדנאות

איך אפשר לעזור?

בשליחת הודעה זו אני מאשר/ת להלו- המרכז למרצים וסדנאות לשלוח אליי הצעות רלוונטיות בתחום המרצים והסדנאות

דילוג לתוכן