האם יש מאפיינים ייחודיים לעבריינות הנשית? למתעללות? לרוצחות? מי הן הרוצחות המפורסמות בעולם/בארץ? במה שונות נשים הרוצחות את בני זוגן המתעללים, אם בכלל? האם ראויות להגנה?
ידעתם שנשים הרוצחות את בני זוגן המתעללים לא זוכות לאותה הגנה משפטית או לאותו יחס ממערכת המשפט כמו רוצחים אחרים? לא עומדת להן, למשל, הזכות לטעון להגנה עצמית.
בהרצאה מיכל תשתף מניסיונה בייצוג נשים עברייניות, על המפגש הטעון איתן, על מה מניע אותן ועל איך החברה ומערכת המשפט שופטות אותן. היא תספר על הלבטים כסנגורית פלילית, על הקשיים ונחשוב ביחד איך צריך להיראות העתיד בנושא זה.מה היינו רוצים ורוצות שיקרה, שישתנה, אם בכלל. בהרצאה מיכל תספר על מבצעי מקרי אלימות קשים שמערכת המשפט הקלה עימם, ננסה להבין למה ולאפיין.
מובטחת הרצאה מסקרנת, מרתקת, עוצרת נשימה לעיתים ומלמדת על נשים רוצחות, על מערכת המשפט ועלינו כחברה. נצא עם תובנות חדשות וכמה אסימונים שייפלו.
ההרצאה עוסקת בנושא הנוגע בכל תחומי החיים, בכל הרמות. קונפליקטים והסכמות קיימים בעולם העיסקי ואף בעולם הבינאישי, בין עמיתים, חברים, הורים וילדים ואף סבים/סבתות ונכדים/ות.
בהרצאה משתפת נלמד מה הוא קונפליקט? איך מנהלים אותו? איך פועלים לפתרון? איך משכנעים בצדקתך? נלמד שיטות מובנות היכולות לסייע, לתכנן מהלכים מראש ולפעול בצורה מקדמת, מהי תקשורת אפקטיבית ותקשורת בינאישית טובה ויעילה ואף נתנסה בעזרת סימולציות ומשחקי תפקידים.
נושא הנוגע בכל תחומי החיים מנקודת מבט מיגדרית, בין היתר, דימוי גוף, כושר, משפחה, הטרדות מיניות ועוד. הקדמה המעוררת
שיח פתוח חשוב ומורכב הנוגע גם בהטרוגניות החברה הישראלית והדעות והעמדות בה, גבולות, סבלנות וסובלנות ועוד