מה זה לשכנע באמת?
אם שכנענו והשתכנענו מספיק, אנחנו קרובים יותר;
להורים, לילדים, לחברים ולקולגות- פיצחנו את האדם שמולנו מנושאים חשובים יותר ועד נושאים חשובים הרבה הרבה פחות.
אז תגידו, מתי אתן מרגישות משכנעות?
כשעושות את מה שביקשתן?
כשעוצרים להקשיב לך בזמן שדיברת?
כשמנסות משהו שהמלצתן?
איזה מספק זה לתת עצה מוצלחת ולקבל פידבק חיובי אחרי שלקחו אותה (או שכלום לא עובד כי לא הקשיבו לכן)?
ספידיבייט היא סדנת דיבייט חווייתית הלוקחת דיונים וויכוחים יומיומיים, הופכת אותם למשחק ולאתגר מהנה בתרבות דיון שבסופו משפר את התקשורת באינטראקציות קולגיאליות.
איך זה עובד?
👈 3 שעות פעילות 👈 נלמד את חוקי משחק הדיבייט 👈 נתחלק לקבוצות ולנושאים
👈 נטען, נתווכח וננסה לשכנע 👈 שיפוט וסיכום
בתרבות שלנו יש רעיון כזה שכשנגיע לנקודה מסוימת בחיינו כל יתר התחומים פשוט יסתדרו.
אנחנו אמנם מגדירות באופן שונה מה יסגור לנו את הפינה בדרך ללהיות בדיוק מה שחלמנו בילדותינו; זוגיות, ילדים, עבודה, משכורת בגובה מסוים – סיפרנו לעצמנו ״הפעם זה יהיה זה!״ ולעיתים מצאנו את עצמנו קצת פחות מאושרות כי האפקט של ההישגים שלנו פג מהר ופנינו לחפש מחדש מה יסגור הפעם את הפינה. שירה קורמן תיארה לעצמה שכשתגיע לתואר הנכסף ״סמנכ״לית מכירות״ היא כבר תהיה מאושרת, שתעשה בדיוק את מה שרצתה לעשות; זמן קצר לאחר מכן החליטה לצאת לעצמאות ומאז אין מאושרת ממנה מההחלטה לעזוב את עולם השכירים.
באמצעות 5 שאלות תתאר שירה איך היא מקבלת החלטות ואילו פרויקטים היא לוקחת (וגם לא). על המסע בין הטייטל הנכסף לחופש ממנו – איך לבחור כל יום מה תעשה כשתהיה גדולה.
🎤 רוצה להרגיש סטאר.ית כשאת.ה מציג.ה?
🎤 יש לך מסר מדהים והוא לא עובר כשאת.ה מציג.ה?
🎤 מרגיש.ה לא בנוח בכל פעם שאת.ה בפרונט?
🎤 לא מצליח.ה להתרכז בזמן מצגת?
🎤 נלחצ.ת כשמאבד.ת את הקהל? כשעמידה מול קהל מאיימת, ההופעה מושפעת מהרגשות שלנו, אך יש דרך להסתגל ולהרגיש בנוח יותר בסביבת קהל וזו העבודה המרכזית בסדנה זו.
אין כאן טיפול בפחד קהל או בפוביה, אלא אמונה עמוקה בכך שיש דרך להשמיע את קולןם של רבותים מאיתנו, אלה הכמהותים להעביר מסרים ומרגישותים שאינןם נשמעותים.
דקויות בשפה מדוברת
טונציה ושפת גוף כמפתח לתקשורת
שפות התנהגות ומה הן ״אומרות״
השפה משתנה ומתפתחת כל הזמן: סלנג מדובר, קיצורי מילים, אימוג׳י והורדת עוקב באינסטגרם? אמירה חזקה יותר מתמונה או מ1000 מילים.
בתחום חקר המוח, גילו לאחרונה סריקות שמראות שאזור פעילות הידיים במוח גדל על חשבון אזור הדיבור; שימוש בתכתובות וטקסטים עלה משמעותית מאז שנכנסו הסמארטפונים לחיינו.
בשנים האחרונות מתפתח גם דיון על רגישותם של ניסוחים ״אסור כבר לומר שום דבר״ הפך למשפט נפוץ.
אז איך בכל זאת נגיד משהו? איך אפשר להתבטא בבטחה וגם לא להיזהר במילים ולשחוק את המסר?
תקשורת מלאה ומובנת היום תתבצע באמצעות הבעה עצמית מלאה ונצטרך להביא בחשבון פרמטרים נוספים מלבד המילים עצמן – הטון, הניסוח, שפת הגוף, המבט והמודעות אליהם יעזרו לנו להעביר את המסר.
כאן נלמד הבעה עצמית שלמה, ננסה להשתמש בשפות חדשות ונכיר מיקרו-אגרסיות ואת השפעתן על חיינו- ״זה לא מה שאמרת, זה איך שאמרת את זה״.
על חשיבותם של כישלונות
על פרפקציוניסטים של רעיונות
איך להתאמן על כישלון ולא להישבר
חקר הטעויות האנושיות מפותח מאוד בתחומים רבים, מצילי חיים, משפרי ביצועים, תורמים לכלכלה. איפה שיש א.נשים יהיו טעויות והיום אנו יודעות שכדאי מאוד ללמוד מהן, לא לחזור עליהן ולפרוץ דרך עם פתרון בעיות חדשות.
נכיר גם את הפרפקציוניזם, את אלו שלא טעו מעולם ונגלה את סוד ההצלחה.
נאמן את היכולת להיכשל, להגמיש את זמן ההתאוששות מכישלון.
נהפוך את הפחד מכישלון לאינטואיציה להצלחה.